De Molok werd rond 1990 ontworpen door Veikko Salli. Hij was destijds een hotel- en restauranteigenaar die zocht naar een hygiënische manier om zijn afvalstoffen te deponeren. Dat lukte hem door een container te ontwikkelen die gedeeltelijk ondergronds is. Molok is ook wel een andere benaming voor ‘bodemloze put’, vandaar dat de naam prima bij deze uitvinding past. Vraag direct een offerte aan bij ondergrondse-afvalcontainers.nl

Molok container

Doordat de container gedeeltelijk ondergronds is, kun je er veel meer afval in kwijt dan in een standaard rolcontainer. Daarbij neemt de ondergrondse container ook nog eens minder ruimte in beslag. Een Molok is een ideale container voor de afvalinzameling van bedrijven in de industrie, maar ook voor de afvalinzameling van horeca, onderwijsinstellingen, kantoren, verzorging- en verpleegtehuizen. Tevens is deze afvalbak een goede oplossing voor afvalinzameling op recreatiegebieden en parkeerplaatsen. Een Molok heeft een aantal voordelen ten opzichte van een rolcontainer, dit zijn de volgende:

  • Makkelijk te plaatsen
  • Minder ruimte nodig
  • Amper last van ongedierte en stank
  • Strakke uitstraling
  • Brandveilig
  • Schone en lage inwerp opening
  • Milieuvriendelijk en duurzaam

Een Molok is makkelijk te plaatsen, waardoor de container op bijna elk gewenste plek kan worden geplaatst. Bovengronds neemt de container minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een rolcontainer van 1.100 l. Hierdoor heeft de bak een flinke capaciteit op een gering oppervlakte. Doordat het afval onder straatniveau wordt opgeslagen, is de temperatuur in de bak stabiel. Hierdoor gist het afval nauwelijks, waardoor je amper last zult hebben van stankoverlast. Wat ook fijn is om te weten, is dat in een ondergrondse container het oudste afval altijd op de bodem ligt. Dat draagt er namelijk aan bij dat u niet alleen zo min mogelijk last heeft van stankoverlast, maar ook nog eens van ongedierte. Alleen al doordat het grootste gedeelte van de container onder de grond zit, ziet een Molok er veel beter uit dan een standaard rolcontainer. Tevens is het bovengrondse gedeelte netjes met hout of aluminium afgewerkt waardoor de container een zeer strakke uitstraling heeft. De ondergrondse afvalbak ziet er niet alleen strak uit, maar is door zijn stalen constructie ook nog eens brandveilig. Dat is natuurlijk wel erg fijn om te weten! Bij elke ondergrondse container zit de inwerp opening laag (op ± 1.10m), waardoor iedereen er goed afval in kan werpen, zonder daar al te veel lichamelijke inspanning voor te hoeven doen. Bovendien ledigen ze de container niet via de opening, waardoor deze zo schoon mogelijk zal blijven. Doordat in een Molok veel meer afval kan worden opgeslagen dan in een rolcontainer van 1.100 liter, hoeft de container minder vaak te worden geleegd. Dat scheelt vrachtritten, wat natuurlijk veel beter is voor het milieu. Tevens kunnen ze je voor elk soort afval, of het nou om restafval, karton, glas of overig afval gaat, de juiste container aanbieden. Hierdoor kun jij zo duurzaam mogelijk je afval verwerken, wat natuurlijk ook weer goed is voor het milieu.

Koop of huur een Molok

ondergrondse-afvalcontainers biedt jou de beste prijs-kwaliteitsverhouding van Nederland aan als het gaat om afvalinzameling. Sterker nog, ze hanteren de beste prijzen van heel Nederland. Voor een zeer scherpe prijs plaatsen en ledigen zij uw containers.