Ik volg nu al een paar maanden de online Jade Qigong lessen van Jade Plaats, yoga in Arnhem. (https://www.jadeplaats.nl/) Ik wilde beginnen met yoga omdat ik merkte dat ik door mijn drukke baan soms teveel stress ervaarde, en daardoor chagrijnig en overprikkeld werd. Mijn vriend merkte op een gegeven moment op dat mijn lijf heel gespannen was en raadde me aan naar yoga in Arnhem te zoeken, en maar goed ook want ik vond iets veel mooiers, namelijk de online lessen van Jade Plaats. Eigenlijk wilde ik yoga les in Arnhem gaan volgen, totdat ik zag dat je dit soort lessen ook online kunt volgen, in je eigen, vertrouwde omgeving. Dit leek me zo prettig dat ik me direct heb aangemeld. De eerste maand is sowieso voor de helft van de prijs, waardoor je het even kunt ervaren voordat je besluit een volledig abonnement te nemen. Daarna betaal je €17,- per maand. Dit is absoluut niet duur als je het vergelijkt met echte yoga in Arnhem, op locatie of in een dure yogaschool. Online yogalessen kun je namelijk gewoon in je eigen woonkamer doen en er is dus geen dure ruimte voor nodig. De begeleiding is er echter niet minder om. Rosanne, de eigenaresse van Jade Plaats heeft veel verstand van de yogavorm die zij geeft, namelijk Jade Qigong.

Wat is Jade QiGong en wat brengt het je?

Jade QiGong is wat anders dan de normale yoga in Arnhem die ik in eerste instantie wilde gaan volgen. Het is veel meer gericht op het vinden van rust in je lijf, en de oefeningen zijn niet zo lastig uit te voeren als bij normale yoga. Ze zijn namelijk veel langzamer, en daardoor is het voor mij bijna een soort meditatie. Bij Jade QiGong beweeg je op een rustige manier maar tegelijkertijd zijn de oefeningen heel krachtig voor je lichaam doordat je veel spieren tegelijk gebruikt. Dit sprak mij heel erg aan aan deze vorm van yoga in Arnhem. Bovendien hebben online yogalessen veel voordelen ten opzichte van de yoga in Arnhem, bijvoorbeeld in een studio, namelijk:

  • Je kunt het doen vanuit je eigen, vertrouwde omgeving
  • Je bent geen tijd kwijt aan het reizen naar de locatie
  • Je hoeft niet achteraf (als je heel ontspannen bent) nog op de fiets te springen
  • Het is veel goedkoper dan normale yoga in Arnhem

Bovendien krijg je voor dit geld twee yogalessen per week, vraag- en antwoordsessies en geeft Rosanna van Jade Plaats regelmatig fijne extra’s, zoals fijne meditaties of lezingen.

Op zoek naar yoga in Arnhem?

Als je dus op zoek bent naar yoga in Arnhem kan ik je aanraden eerst eens te kijken op de website van Jade Plaats. Ik vind de online lessen ontzettend fijn, en volg ze meestal twee keer per week. Als ik twee keer per week yoga in Arnhem zou volgen ben ik veel meer geld kwijt, en bovendien hoef ik nu niet steeds op en neer naar een yogaschool. Voor mij is dit dus de ideale oplossing, ik zou niet anders meer willen!

Lees meer…