Wanneer je naar Amerika wilt reizen, dan kan dat niet zomaar. In veel gevallen heb je, als je naar het buitenland wilt reizen, een geldig paspoort en een visum nodig. Zonder deze twee zaken, kom je het land meestal niet in. Het is echter wel mogelijk om zonder geldig visum Amerika binnen te komen. Dit kan met het zogenoemde ESTA. ESTA staat voor Electronic System for Travel Autorisation. Het is dus eigenlijk een digitale reistoestemming waarmee je Amerika binnen kunt komen. Wanneer je naar Amerika wilt reizen, dan wordt er nog voordat je het vliegtuig in stapt, gecontroleerd of je een geldige reistoestemming hebt. Zo kan de Amerikaanse overheid ongewenste bezoekers al weren voordat ze in de buurt van het land zijn. Wanneer je dus naar Amerika wilt reizen, kun je online een ESTA aanvragen. Reis je samen met je gezin of met een kind, dan moet je ook een aparte ESTA aanvragen voor je kind. Je mag wel zelf een ESTA aanvragen voor je kind, maar zorg er in ieder geval voor dat elk gezinslid in het bezit is van een eigen reistoestemming. 

Online een ESTA aanvragen voor je kind 

Als je naar Amerika wilt reizen, dan heb je dus een geldig ESTA nodig. Dit geldt voor ieder gezinslid. Een ESTA is namelijk gekoppeld aan het paspoortnummer van de reiziger. Wil je naar het buitenland reizen, dan moet je een eigen paspoort hebben. Om die reden moet je dus een aparte ESTA aanvragen voor je kind. Gelukkig kun je een ESTA gemakkelijk zelf online aanvragen. In tegenstelling tot een visum is een ESTA erg eenvoudig en snel aan te vragen. Voor een visum moet je namelijk een afspraak maken bij het consulaat in Amsterdam. Er komt heel wat papierwerk bij kijken en de aanvraag kan daardoor erg lang duren. Een ESTA kun je daarentegen geheel zelf online aanvragen. Een ESTA aanvragen voor je kind of voor jezelf, kun je doen via esta-aanvragen.nl. Zo’n aanvraag kost je enkele minuten om in te vullen en je kunt deze daarna meteen afrekenen via iDeal. Na het afrekenen, krijg je de ESTA gewoonlijk binnen enkele uren al binnen. Bij een spoedaanvraag wordt je aanvraag zelfs binnen een kwartier behandeld. Via esta-aanvragen.nl een ESTA aanvragen voor je kind of voor jezelf heeft verschillende voordelen: 

  • Je kunt de aanvraag in het Nederlands invoeren 
  • Gemakkelijk betalen via iDeal 
  • Snelle afhandeling van je aanvraag 

Ga je dus binnenkort op reis naar Amerika, vergeet dan niet een ESTA aan te vragen. Een ESTA heeft vele voordelen ten opzichte van een visum. Zo kun je een ESTA geheel zelf online aanvragen, waar je voor een visum een afspraak moet maken bij het consulaat. Daarnaast is het aanvragen van een ESTA niet alleen gemakkelijker en sneller, maar is het ook goedkoper dan een visum. Zo kost een ESTA slechts dertig euro per persoon. Houd er wel rekening mee dat een ESTA geldig is voor een enkel paspoort en dat elke reiziger een geldig paspoort en een geldig ESTA moet hebben. Je moet dus een aparte ESTA aanvragen voor je kind. 

Vraag online je ESTA aan 

Als je binnenkort met je gezin op reis gaat naar Amerika, dan heeft ieder gezinslid een eigen paspoort en een eigen ESTA nodig. Je moet een aparte ESTA aanvragen voor je kind. Dit kun je gemakkelijk zelf doen via esta-aanvragen.com. Je kunt het formulier in het Nederlands invullen en gemakkelijk afrekenen via iDeal. Daarna krijg je de goedgekeurde ESTA aanvragen binnen. Dit gebeurt meestal binnen enkele uren.