Het verkopen van een huis is een juridische en financiële aangelegenheid dat flinke kosten met zich mee brengt. Bovendien komt het zelden voor dat iemand zijn of haar hele leven in hetzelfde huis blijft wonen. Het is daarom een bekend onderwerp waar mensen veel naar zoeken: ‘hoeveel kost het om een huis te verkopen?’. Als u zich wilt verdiepen in de kosten, bent u in goede handen bij kostenhuisverkopen.nl. Als informatief platform met een geselecteerd aanbod aan informatie gericht op de financiën, staan wij graag voor u klaar. Voorkom veel gemaakte fouten door u goed voor te bereiden op de verkoop. Bezoek onze website en krijg zo snel inzicht in de belangrijkste kostentechnische factoren die komen kijken bij het verkopen van een huis.

Is het verkopen van een huis duur?

Als u van plan bent om uw huis te gaan verkopen, wilt u onderaan de streep een mooi bedrag overhouden voor wellicht een volgend huis. Lees daarom voor u gaat verkopen meer informatie over de kosten die hierbij horen. Als u een makelaar inschakelen wilt, is het goed om te beseffen dat elke makelaar zijn of haar eigen verkoopstrategie en tarievenopbouw hanteert. Dit betekent in de praktijk grote verschillen in diensten, kwaliteit en kosten per makelaar. Het is daarom cruciaal om diverse makelaars van te voren te vergelijken. De dichtstbijzijnde makelaar bij u in de buurt inschakelen, is dus zeker af te raden. Naast het inschakelen van een makelaar of NVM makelaar (gecertificeerde makelaar) kunt u ervoor kiezen om zelf uw huis te gaan verkopen. Bij verkoop is het belangrijk dat de woning in een goede toestand verkeerd. Denk aan een frisse verflaag, nieuwe voegen en eventueel het vervangen van kleine zaken. Gemiddeld investeren verkopers een paar duizend euro hiervoor in hun huis. Daarbij is het belangrijk dat er een actueel taxatierapport is opgemaakt. Hierdoor weet u zeker wat uw huis waard is en kunt u aantonen dat er eventueel geen gebreken aanwezig zijn. De marketing, verkoop en onderhandelingen komen voor uw eigen portemonnee. Daarin tegen brengen makelaars in bijna alle gevallen sowieso opstartkosten en makelaarscourtage in rekening. Dit zijn twee flinke kostenposten. Het is een afweging die u dient te maken: zelf uw huis verkopen of de hulp inschakelen van een makelaar. Uit onderzoek blijkt overigens wel dat makelaars betere resultaten behalen, maar hieraan zitten tevens kosten verbonden.

Makelaarscourtage is een flinke kostenpost bij verkoop huis

Als u ervoor kiest om een makelaar in te schakelen, dan wordt er altijd makelaarscourtage in rekening gebracht. Deze kosten bij verkoop van uw huis, liggen tussen de 1-2% van de verkoopsom van uw woning. Dit is een vergoeding voor een gedeelte van de diensten, die de makelaar heeft ingezet om uw huis te verkopen. Door vooraf makelaars te vergelijken, kunt u voor de voordeligste kiezen, aangezien kleine procentuele afwijkingen in de praktijk duizenden euro’s betekenen. Makelaarscourtage is bovendien geen aftrekpost bij de Belastingdienst. Daarnaast worden de notariskosten vaak vergeten om vooraf mee te rekenen. Ook zijn intrekkingskosten en exclusiviteitsclausule kostenposten die vaak worden vergeten. Wees verstandig en bereidt u daarom goed voor. kostenhuisverkopen.nl staat voor u klaar met alle belangrijke informatie!

Voordelen informeren over kosten bij verkoop huis bij kostenhuisverkopen.nl:

  • Goed voorbereid van start gaan
  • Uitgebreid laten informeren
  • Voorkom veelgemaakte fouten
  • Door vooraf makelaars te vergelijken, veel geld besparen
  • Bekijk kritisch welke diensten behoren tot prijzen
  • Wellicht is zelf verkopen een goede oplossing

Bezoek de website voor meer informatie, zodat u kunt besparen op de kosten voor de verkoop van uw huis, op de hoogte bent van alle kostenposten en valkuilen kunt vermijden: kostenhuisverkopen.nl.